This IELTS Reading post giao dịch with a total solution package for IELTS Cambridge 13 Reading test 3 Passage 1. The title of the passage is The coconut palm. This is a post on request from IELTS candidates who have real difficulties in locating and understanding Reading Answers. This post can be the best guide for you to tát understand every Reading answer easily and without much difficulty. Finding IELTS Reading answers is a step-by-step process and I hope this post can help you in this respect.
Bạn đang xem: the coconut palm
IELTS Cambridge 13 Test 3: AC Reading Module
Reading Passage 1:
The headline of the passage: The coconut palm
Questions 1-8 (Completing notes/table with ONE WORD ONLY):
In this type of question, candidates are asked to tát write only one word to tát complete a note or a table on the given topic. For this type of question, first, skim the passage to tát find the keywords in the paragraph concerned with the answer, and then scan to tát find the exact word.
[TIPS: Here scanning technique will come in handy. Target the keywords of the questions to tát find the answers. Remember to tát focus on Proper nouns, random Capital letters, numbers, special characters of text etc.]
Question 1: timber for houses and the making of ______
Keywords for this question: trunk, 30 metres, making houses,
To find the answer to tát this question, we need to tát locate the từ khoá ‘trunk’ which can be found in paragraph no. 2, line no. 3. Here, the author writes, “ … . The coconut palm has a smooth, slender, grey trunk, up to tát 30 metres tall. This is an important source of timber for building houses, and is increasingly being used as a replacement for endangered hardwoods in the furniture construction industry.” So, the lines say that the trunk of a coconut tree is used not only in making the timbers for houses but also in making furniture.
So, the answer is: furniture
Question 2: stems provide sap, used as a drink or a source of _________
Keywords for this question: flowers, top of trunk, sap, used as drink,
The answer to tát this question is in line 8-10 of paragraph no. 2. The author writes about the coconut flowers, “…. . Immature coconut flowers are tightly clustered together among the leaves at the top of the trunk. The flower stems may be tapped for their sap to tát produce a drink, and the sap can also be reduced by boiling to produce a type of sugar used for cooking.” So, the lines say that the sap of coconut flowers can be used as a drink or as a source of sugar.
So, the answer is: sugar
Question 3: used for __________ etc.
Keywords for this question: fruits, middle layer (coir fibres),
Paragraph no 3 talks about the fruit of coconut trees. The answer can be found in paragraph no. 3, lines 3-5. The lines say, “….. The thick fibrous middle layer produces coconut fibre, ‘coir’, which has numerous uses and is particularly important in manufacturing ropes.” This means the thick fibre of coconut palm produces ‘coir’ which is used to tát manufacture ropes.
So, the answer is: ropes
Question 4: a source of ________
Keywords for this question: inner layer (shell)
In paragraph no. 3, lines 5-6 talk about the innermost layer of coconut fruits, “ …. The woody innermost layer, the shell, with its three prominent ‘eyes’ surrounds the seed. An important product obtained from the shell is charcoal, which is widely used… . .. .”
So, the answer is: charcoal
Question 5: (when halved) for _________
Keywords for this question: fruits, inner layer (shell), when halved
The last lines of paragraph no. 3 have the answer to tát this question. Here, in lines 7-8, the author states, “.. . .. When broken in half, the shells are also used as bowls in many parts of Asia.”
Here, when broken in half = when halved.
So, the answers are: bowls
Question 6: a source of _______ for other plants.
Keywords for this question: coconut water,
We can find the reference to tát coconut water in lines 2-3 of paragraph no. 4, “…. …is a sweetish liquid, coconut water, which is enjoyed as a drink, but also provides the hormones which encourage other plants to tát grow more rapidly and produce higher yields.” So, the coconut water is not only used as a drink, but also other plants use the hormones of it for rapid growth.
So, the answer is: hormones
Question 7: oil and milk for cooking and ________
Keywords for this question: fruits, coconut flesh, oil, milk, cooking
In paragraph no. 4, the reference to tát coconut flesh can be found in line 5. Lines 5-7 says, “…. .. . Dried coconut flesh, ‘copra’, is made into coconut oil and coconut milk, which are widely used in cooking in different parts of the world, as well as in cosmetics.” So, coconut flesh is used in cooking and as cosmetics.
Xem thêm: etilen ra polietilen
So, the answer is: cosmetics
Question 8: glycerine (an ingredient in ________ )
Keywords for this question: coconut flesh, glycerine, ingredient
The answer to tát this question can be found in lines 7-9 of paragraph no. 4. Here, the writer says, “.. . . A derivative of coconut fat, glycerine, acquired strategic importance in a quite different sphere, as Alfred Nobel introduced the world to tát this nitroglycerine-based invention: dynamite.” So, glycerine is a key ingredient of dynamite.
So, the answer is: dynamite
Questions 9-13: (TRUE/FALSE/NOT GIVEN)
In this type of question, candidates are asked to tát find out whether:
The statement in the question matches with the tài khoản in the text- TRUE
The statement in the question contradicts the tài khoản in the text- FALSE
or, The statement in the question has no clear connection with the tài khoản in the text- NOT GIVEN
For this type of question, you can divide each statement into three independent pieces and make your way through with the answer.
Question 9: Coconut seeds need shade in order to tát germinate.
Keywords for this question: coconut seeds, shade, to tát germinate
The answer lies in lines 4-6 of paragraph no. 5 where the author says, “Literally cast onto desert island shores with little more sand to tát grow in and exposed to tát the full glare of the tropical sun, coconut seeds are able to tát germinate and root.” The line clearly contradicts with the statement and confirms that coconut seeds tự not need shade (exposed to tát the full glare of the tropical sun) to tát germinate.
So, the answer is: FALSE
Question 10: Coconuts were probably transported to tát Asia from America in the 16th century.
Keywords for this question: probably transported, Asia to tát America, 16th century
The answer lies in lines 4-6 of paragraph no. 6 where the author says, “… .. .. 16th century trade and human migration patterns reveal that Arab traders and European sailors are likely to tát have moved coconuts from South and Southeast Asia to tát Africa and then across the Atlantic to tát east coast of America.” These lines suggest that the possibility of transporting coconuts in the 16th century was not from Asia to tát America, rather from Asia to tát Africa and then to tát America.
So, the answer is: FALSE
Question 11: Coconuts found on the west coast of America were a different type from those found on the east coast.
Keywords for this question: west coast of America, different type from, east coast
We find the reference to tát the east and west coast of America in the final paragraph or paragraph no. 6. But, there is no comparison found between the coconut varieties found in these parts anywhere in the paragraph.
So, the answer is: NOT GIVEN
Question 12: All the coconuts found in Asia are cultivated varieties.
Keywords for this question: all the coconuts, Asia, cultivated varieties
The answer is found in lines 10-12 where the writer says, “In Asia, there is a large degree of coconut diversity and evidence of millennia of human use – but there are no relatives growing in the wild.” These lines suggest that the there were no wild varieties in Asia, they were all cultivated.”
So the answer is: TRUE
Question 13: Coconuts are cultivated in different ways in America and the Pacific.
Keywords for this question: cultivated, in different ways, America and the Pacific
There is no definite mention of how coconuts are cultivated in the final paragraph or paragraph no. 6.
So the answer is: NOT GIVEN
If you have any queries, or if you lượt thích this post, please leave comments below.
Click here for solutions to tát Cambridge 13 test 3 Reading passage 2
Click here for solutions to tát Cambridge 13 test 3 Reading passage 3
Xem thêm: etyl acrylat